Pagina's

woensdag 11 mei 2016

Terug in Trinidad....

Op 4 mei zeilen we terug naar Trinidad ,ook in Grenada wordt het stil zo langzamerhand iedereen gaat naar huis na de boot op de wal te hebben gezet.
Het zeilseizoen loopt duidelijk af en het regen seizoen is begonnen voor het eerst hadden we flink regen vannacht.
Wij gaan richting Trinidad voor Bonaire is het wat te laat en Ineke ziet op tegen 3 nachten op volle zee.
We vertrekken met Mooiweer en een windje van 3 beaufort en we gaan gelijk als een speer 7 knopen. we zijn vroeg vertrokken maar zo komen we wel heel vroeg aan in de morgen,
Later gaan we zelfs 8 knopen ondanks een flinke reef in de zeilen. We komen volgens het log aan om 4 uur in de nacht erg vroeg en nog donker dus nog meer reven. Maar als we dichter bij komen valt de wind weg en start ik de motor .  Hoor echter geen water komen en denk gelijk aan de impellor.
Wisselen dus en ja er mist een stukje af van een schoep toch vindt ik het vreemd dat ik helemaal geen water krijg. Na het wisselen komt er nog geen koelwater uit de uitlaad dus ergens zit er een verstopping we hebben veel wiervelden om ons heen . We zijn op 5 mijl van de kust en hebben dus geen wind en geen motor .
Probeer de kustwacht op te roepen maar krijg geen gehoor.
Na een half uur bij een vlakke zee met wel 20 dolfijnen om ons heen probeer ik met de dingy de boot te trekken en hij maakt voortgang, alleen bij een zwel gooit hij de boot langszij de dingy.
Later probeer ik te duwen en dat gaat goed. we maken 2 tot 3 knop en gaan langzaam richting kust.
De dolfijnen springen bijna in de dingy....
Bel later powerboot of ze een sleepboot kunnen sturen maar hun boot ligt in Grenada, wel sturen ze een boot met extra benzine voor de dingy buiten boardmotor.


Extra benzine gebracht door powerboat.

De nieuwe motor....maar het werkte wel...4pk..

Als we aankomen worden we al opgewacht door Camille van powerboat en we gaan in een Box liggen en hebben gelijk water en stroom .
De andere morgen begin ik met de controle van de motor begin bij het begin dus de water inlaat.
Haal de slang los van de waterpomp en er komt geen water en de water inlaat kraan staat open.
begin de wier pot open te maken en zodra ik een bout los draai hoor ik een sissend geluid en komt er water dus probleem opgelost. Er heeft  een luchtbel in de wierpot en leiding gezeten dus toch waarschijnlijk een wier wat voor de inlaat heeft gezeten.
later lees ik in de caribe dat dit een groot probleem is er zijn veel wier velden en veel boten komen hierdoor in de problemen.


Het is hier het begin van de regen tijd en alles wordt groen en gaat bloeien net voorjaar.
Vooral de gele bloemen van bomen zijn prachtig.


Maandag 16 mei tweede pinksterdag in Nederland gaan we uit het water en een week later vliegen we via curacao naar huis. Op 24 mei zijn we dan weer thuis.
Maar eerst gaan we nog even wat van Trinidad bekijken. We gaan voor 3-4 dagen een auto huren en wat rond kijken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten