Pagina's

dinsdag 4 december 2012

Mindelo weerzien met bekenden...

 
02-12-2012  zondag.  Mindelo 110 mijl.
Na Ate,s aankomst in Almeira Sal gaan we naar de boot en vertrekken de zelfde middag om half drie  de Veja gaat ons voor we gaan naar Sao Vincente ( Mindelo). Het weer is goed maar de wind loopt soms op tot 27 knoop we gaan wel als een speer maar voor Ate is het wel echt in slingeren na zo’n reis. Maar we zijn nu eenmaal opweg in de nacht reven we de Genua en loopt de boot rustiger, we komen s, morgens om 10 uur aan in de haven van Mindelo, ik wordt als een held binnen gehaald door de zat leden en de bemanning van de A capella. Het gaat even mis bij het aanleggen er wordt een lijn verkeerd vast gelegd waardoor de boot dwars komt te liggen en gelijk een lijn in de schroef draait. Maar met hulp van de wal en Ate die met snorkel de lijn verwijderd liggen we even later in de aan de steiger. Ik ga op de steiger en wordt door iedereen  begroet. Fijn zo’n weerzien naar zoveel te hebben beleeft. Jammer dat Ineke dit moet missen maar we proberen haar naar Suriname te krijgen tussen de kerst en nieuwjaar.
Het is hier een grote Nederlandse kolonie en s, avonds zitten we met z’n allen in de marine bar te eten en te drinken  erg gezellig.
04-12-2012  dinsdag.
Het blijft redelijk waaien dus we stellen het vertrek uit, onze opstapper Marc gaat niet verder mee want hij wil voor de kerst thuis zijn en nu het weer wat tegen valt kunnen we dit waarschijnlijk niet halen, Hij gaat dus vanaf hier naar huis, jammer ik ga nu samen met Ate verder en dat lijkt me goed te doen. Zoals de weerkaarten er uit zien gaan we nu Donderdag op weg naar Suriname nog 1900 mijl te gaan.
Vandaag bij getankt met diesel en water en boodschappen gedaan morgen de laatste kleine dingen en dan zijn we er klaar voor. Maar eerst morgen avond Sinterklaas Ate heeft pakjes meegenomen die gaan dus morgen avond open. Verheug me al op de chocolade letter……………………………..
Hoge zee..................eiland inzicht.

Ate op de preekstoel...........
We worden binnen gehaald.................

Aanleggen Mindelo.

Holland house............
 
 
SY Regina.

1 opmerking:

  1. Vier een fijne sinterklaas en dan de oversteek samen met Ate, moet geweldig zijn. We horen weer. Hopen dat al jullie plannen uit mogen komen. Er zijn altijd situaties die verdrietig en moeilijk blijven. Heel veel zeilplezier en geniet vooral van prachtige sterren. Zien uit naar jullie volgende bericht op jullie blog. Happy sailing! Groet van Mink en Regina uit Sneek.

    BeantwoordenVerwijderen