Pagina's

woensdag 14 november 2012

Voorbereiding voor oversteek Kaap Verden

We liggen hier in de haven van GranTarajal(Fuerteventura) te wachten op goede wind om naar een ander eiland te varen maar die goede wind komt niet dus het lijkt er op dat we vanaf hier gaan oversteken komend weekend naar de Kaap Verden. De verwachtingen zijn goed met niet al te veel wind dus flink wat diesel mee.
Verder is hier niet veel te beleven op dit eiland, ik doe de was met de hand want een wasmachine is hier niet aanwezig. De drifteway ligt tegen over ons dus we hebben wel wat aan spraak ben benieuwd of er nog andere boten binnen lopen voor het weekend.Gisteren de laatste voorraden ingeslagen bij een grote supermarkt , alles word hier netjes afgeleverd bij de boot, we kunnen dus weer even vooruit.Verder de dagen vullen met wat lezen en kleine things to do klusjes welke zijn blijven liggen.Bij voorbeeld het bakboord navigatie licht deed het niet meer zin's Lagos blijkt dat ik bij het plaatsen van een nieuwe schakelaar voor de ankerlier de draad geraakt heb van de verlichting, dus ook weer opgelost.En we hebben weer dubbele navigtie verlichting.


Als we naar de Kaap Verden varen zijn we 6-8 dagen onderweg afhankelijk van de windkracht en zijn dus een redelijke tijd via internet niet bereikbaar, zal Ineke of Ate via de satelliettelefoon op de hoogte houden.
Even naar de kapper geweest,klaar voor de overtocht.

Netjes naar de kapper geweest..................................

1 opmerking:

  1. Hai pap,

    Zo te lezen red je je aardig! Geweldige foto met die dolfijn! Ben ook benieuwd hoe je medezeilers eruit zien trouwens. Nog een eilandje verder en dan weer een langere oversteek? Ik probeerde je te bellen vanavond, maar kwam niet echt ver. Dan was zelfs marokko beter!
    Het gaat hier prima! Met de verbouwing ook, eelco is heel behulpzaam geweest. De vloer ligt erin, met verwarming. Gaat snel nu! Helaas zijn de kozijnen wat verlaat, anders had dinsdag de stucadoor erin gekunt. Niks aan te doen.. Nu komen wieb &co misschien volgende week de laatste stukjes afmaken. Ik lach me dood om die jongens: jou mie nog es n CLSke baas? Geheel eigen humor. Ik ben al begonnen met inrichten. Anders blijft het weer gewoon zo'n indoor voetbalveld. Want man! Wat een ruimte! Mijn huis in drachten was kleiner!
    Met de kids gaat het goed, al is Joren even flink ziek geweest, gaat vanzelf over. Evi geniet met volle teugen op school, zit nu ook op ballet en heeft vanmiddag mijn 'mooie' stoel met stift beklad. Zonnetjes en een boom. Ik. Was. Niet. Blij... Gelukkig ben ik slimme mama en koop ik enkel uitwasbare stiften en berg ik de permanente goed op. Maarja, een stoel wassen?
    Joren heeft vorige week de box gesloopt, nu kijken wat Mara nog gaat uitvreten. Ik verveel me echt nooit!
    Wij gaan morgen even een dagje op stap en mama komt oppassen. Ze doet het reuze goed in haar eentje trouwens! Natuurlijk maakt ze zich zorgen om jou en is ze vedrietig om Sjoeke, maar toch? Vorig weekend heeft ze bij ons gelogeerd en is ze mee geweest naar de buurtborrel. Ze verveelt zich niet snel! We houden haar bezig!

    Groetjes en kus,

    Annemarie



    BeantwoordenVerwijderen